image_pdfimage_print

Η γαστρονομία είναι ένα πολιτισμικό στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική ταυτότητα και την αυθεντικότητα κάθε τόπου. Η ανάδειξη και η προβολής της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής και της ελληνικής γαστρονομίας είναι πλέον ένας από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Πρωτοβουλίες όπως το διεθνές συμπόσιο «1st International Yale Gastronomy & Culture Symposium», είναι πολύ σημαντικές καθώς συνδέουν αιώνες γαστρονομικής παράδοσης με τη σύγχρονη ιστορία και την παράδοση της προέλευσης της «Μεσογειακής διατροφής».

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που εμβαθύνετε στην γαστρονομία της Κρήτης συγκεκριμένα και προωθείτε με αυτό τον τρόπο την κρητική διατροφή καθώς τα αγνά προϊόντα της κρητικής γης, χαρίζουν στον σύγχρονο άνθρωπο, πέρα από τη αναντίρρητη θρέψη και απόλαυση, καλή υγεία και ευεξία.

Η Κρήτη δεν είναι απλώς ένας δημοφιλής προορισμός για τις ομορφιές της και τις γεύσεις της, είναι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής!

Η συνάντηση αυτή παρουσιάζει και προάγει την παραδοσιακή κρητική διατροφή με τον καλύτερο τρόπο. Ο ΕΟΤ κι εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την διατροφή μας, τα προϊόντα μας και τελικά τον πολιτισμό μας.

Άλλωστε απ’τις πιο δυνατές αναμνήσεις του ανθρώπου είναι αυτές που έρχονται στο μυαλό από τις γεύσεις και τις μυρωδιές!

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, λυπάμαι που δεν μπορώ να βρίσκομαι μαζί σας. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο έργο σας!

 

Δημήτρης Φραγκάκης
Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ