Συγκεκριμένα, η Πράξη «GARDEN», που υποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ (University of Zagreb, Faculty of Mechanical Engineering and Naval Architecture), εγκρίθηκε προς επιλογή και χρηματοδότηση από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Interreg Euro-MED στις 21 Νοεμβρίου 2023, μαζί με άλλες 55 προτάσεις έργων, από τα 122 έργα που είχαν περάσει την 1η φάση αξιολόγησης σε σύνολο 263 προτάσεων που είχαν υποβληθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης. Στο εταιρικό σχήμα για την υλοποίηση τους μετέχουν συνολικά δέκα (10) εταίροι από Ελλάδα, Κροατία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μαυροβούνιο και Βουλγαρία και εννιά (9) συνδεμένοι εταίροι από χώρες της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων του Μαρόκου και της Αιγύπτου.
Η Πράξη «GARDEN» αφορά στον σχεδιασμό, την υλοποίηση δράσεων και την ανάπτυξη καινοτόμων στρατηγικών με στόχο το “πρασίνισμα” της διαδικασίας μεταφοράς (logistics) αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και των διαδικασιών διαχείρισης αποβλήτων, συσκευασιών και μεταχειρισμένων δοχείων («πράσινες εφοδιαστικές αλυσίδες»-κυκλική οικονομία) στις πόλεις της Μεσογείου, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στους πολίτες και το περιβάλλον. Η συνολική του διάρκεια της είναι 33 μήνες, με έναρξη από την 01.01.2024, και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,891,330.00. Στο πλαίσιο της Πράξης προβλέπονται έξι πιλοτικές τεχνολογικές δράσεις, με έμφαση στην ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και την βελτιστοποίηση των διαδρομών, σε επιλεγμένες πόλεις σε Γαλλία (2), Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, και στο Ηράκλειο.
Η «ΗΡΑΚΛΕΙΟ Μ.Α.Ε.» είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση της πιλοτικής δράσης στην Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνει τη προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία υποδομής φόρτισης AC ισχύος τουλάχιστον 22 kW και κατάλληλου ηλεκτρικού οχήματος για την διανομή τροφίμων ή για την διάθεση βιοαποβλήτων στη Λαχαναγορά Ηρακλείου, και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), είναι υπεύθυνο για τον συντονισμό και εκπόνηση των τεχνικών δράσεων.