Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου. Οι προδιαγραφές λειτουργίας
Μετά το επισκέψιμο ζυθοποιείο και ελαιοτριβείο με την νέα δράση επισκέψιμο τυροκομείο συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης τους τουριστικού μα προϊόντος μέσω της διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας και τουρισμού.
Στους χώρους των επισκέψιμων τυροκομείων θα επιτρέπεται η λειτουργία εστιατορίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων
Οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των επισκέψιμων τυροκομείων καθώς και ο τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Τυροκομείου, καθορίζονται με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού, η οποία αναρτήθηκε στη διαύγεια.
Επισκέψιμο τυροκομείο είναι κάθε μικρή ή μεγάλη εγκατάσταση τυροκομείου, η οποία πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές των προσφερόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας ή και εστίασης καθώς και των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών της σχετικής απόφασης.
Το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου (ΣΕΤΥ) εκδίδεται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) του υπουργείου Τουρισμού, στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η εγκατάσταση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση.
Επισημαίνεται ότι το Σήμα Επισκέψιμου Τυροκομείου διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου παράγονται τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας.
Ολόκληρα το ΦΕΚ μπορείτε να τα βρείτε εδώ: ΦΕΚ Β’ 7470/2023 και ΦΕΚ Β’ 200/2024
Πληροφορίες και αιτήσεις: Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Κρήτης του Υπουργείου Τουρισμού, Στυλιανού Αλεξίου – Μάρθας Αποσκίτη 16, 71202 Ηράκλειο
Προϊστάμενος: Στρατάκης Αριστείδης
Τηλ:2810-246106, 2810-390197, 2810-246104, e-mail:pytkr@mintour.gr, stratakis_a@mintour.gr