1

Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου. Οι προδιαγραφές λειτουργίας

Μέσω της δράσης επισκέψιμο ζυθοποιείο προωθείται η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον κλάδο της φιλοξενίας και τουρισμού και ενισχύει το τουριστικό μας προϊόν και την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού κλάδου.Στους χώρους των επισκέψιμων ζυθοποιιών θα επιτρέπεται η λειτουργία εστιατορίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων.

Οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές των εγκαταστάσεων των επισκέψιμων τυροκομείων καθώς και ο τύπος του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, καθορίζονται με ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού.

Επισκέψιμο Ζυθοποιείο είναι κάθε μεγάλη ή μικρή ανεξάρτητη Ζυθοποιία, η οποία πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές των προσφερόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας ή και εστίασης καθώς και των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών της σχετικής απόφασης.

Το Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου (ΣΕΖ) εκδίδεται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) του υπουργείου Τουρισμού, στην χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η εγκατάσταση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση.Επισημαίνεται ότι το Σήμα διασφαλίζει την επισκεψιμότητα σε χώρους όπου παράγεται μπύρα υψηλής ποιότητας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας, εστίασης και γευσιγνωσίας.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες και αιτήσεις: Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (Π.Υ.Τ.) Κρήτης του Υπουργείου Τουρισμού, Στυλιανού Αλεξίου – Μάρθας Αποσκίτη 16, 71202 Ηράκλειο
Προϊστάμενος: Στρατάκης Αριστείδης
Τηλ:2810-246106, 2810-390197, 2810-246104, e-mail:pytkr@mintour.grstratakis_a@mintour.gr