image_pdfimage_print

# Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης , Director of operations Grecotel Hotels & Resorts»

Στην ημερίδα με τίτλο : «Ηράκλειο , κτίζοντας ένα βιώσιμο και αειφόρο Τουριστικό Προορισμό. Πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές σε Τοπικό επίπεδο.» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 από τον ΑΟΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΕ και τον Δήμο Ηρακλείου o Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης , Director of operations Grecotel Hotels & Resorts» στην παρουσίαση του ανέφερε ότι :

“Η βιολογική Φάρμα των 40 στρεμμάτων της Grecotel , η AgrecoFarms , βρίσκεται στο Ρέθυμνο της Κρήτης και λειτουργεί από το 2002.
Είναι προσωπικό δημιούργημα του Νίκου Δασκαλαντωνάκη, Ιδρυτή και Προέδρου της Grecotel Hotels & Resorts, της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Ελλάδα.
Το όραμά του ήταν “Να προσφέρει στους πελάτες των ξενοδοχείων της Grecotel ,ολόφρεσκα και υγιεινά προϊόντα, χωρίς τη χρήση χημικών, στηρίζοντας παράλληλα την βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης ”
Ο επισκέπτης στην AgrecoFarms “βιώνει” μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με μεράκι και σεβασμό στην Κρητική Φιλοξενία. Μια ατέλειωτη ποικιλία πιάτων εποχής από ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα παραγωγής AgrecoFarms και παραδοσιακές συνταγές από την υγιεινή Κρητική κουζίνα είναι μέρος της γευστικής περιπλάνησης. Ότι δεν παράγεται, προέρχεται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Το φαγητό συνοδεύουν βιολογικά κρασιά και ποικιλιακές τσικουδιές ΑgrecoFarms .
Η Ταβέρνα AgrecoFarms αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα :
• Της πιο επιτυχούς διασύνδεσης του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα
• Της πιο πιστής εφαρμογής του concept “Aπό το Μποστάνι στο Τραπέζι” ( Farm to Table )
• Προβάλει την Κρητική Κουζίνα μέσω παραδοσιακών συνταγών κάνοντας χρήση εποχικών βιολογικών προϊόντων που παράγονται επί τόπου, με μηδενικά Τροφοχιλιόμετρα
Ο ενήλικας επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει στην Βιωματική Εμπειρία , “Γίνε Αγρότης για μια μέρα” . Τα παιδιά στην εμπειρία “Μικροί Αγρότες”. Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμες εποχικές βιωματικές εμπειρίες , διαφορετικές ανά μήνα .
Η AgrecoFarms, λόγω της μοναδικής γαστρονομικής εμπειρίας βραβεύτηκε ως το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ Εστιατόριο στον ΚΟΣΜΟ, από το περιοδικό Vanity Fair της Αγγλίας, για το 2009.”