1

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για αγροτικά δάνεια ύψους έως 25.000 ευρώ

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για μικρά δάνεια ύψους έως 25.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους σε αγρότες και γεωργικές μεταποιητικές επιχειρήσεις μέσω του νεοσύστατου Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, για πρώτη φορά εγκαινιάζεται η πλατφόρμα KYC από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με απλές διαδικασίες, να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με μία και μόνο αίτηση. Εφόσον δε κριθούν επιλέξιμοι, γεγονός που προϋποθέτει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι και χωρίς εκκρεμότητες στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, η αίτησή τους για τη χρηματοδότηση θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμη σε όσες τράπεζες εκείνοι επιλέξουν.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (www.hdb.gr), για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας.

Υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα KYC, ενημερώνονται με ταχύτητα για την επιλεξιμότητά τους ώστε να τύχουν των χρηματοδοτήσεων που προσφέρει το Ταμείο.

Όροι χρηματοδότησης

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μέσω του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας να λάβουν μικρά δάνεια επιμερισμένου κινδύνου με ελάχιστο ύψος χρηματοδότησης τις 3.000 ευρώ και μέγιστο τις 25.000 ευρώ. Μάλιστα, για τα δύο πρώτα χρόνια τα δάνεια θα έχουν μηδενικό επιτόκιο, εφόσον βέβαια ο δανειολήπτης δεν παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 90 ημέρων, ενώ για τα υπόλοιπα χρόνια θα χρηματοδοτείται άτοκα το 50% του κάθε δανείου. Παράλληλα, καλύπτεται το κόστος διαχείρισης του Ταμείου εκ μέρους της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενώ δίνεται και επιχορήγηση έως 300 ευρώ για την παροχή συμβουλευτικής και τεχνικής υποστήριξης.

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο.